Photoshop CS6 da Dikişli Not Defteri




Evet arkadaşlar uzuuuun bir aradan sonra tekrar sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Bu heyecanımı gizleyemedim ve 3-4 tane ders aynı anda hazırlamaya başladım hepsi sarpa sardı, şimdide toparlamaya çalışıyorum. Kusura bakmayın :D. Şimdi gırgırı bırakıp hemen derse geçmek istiyorum çünkü çok sarktı. Her zaman ki gibi aşağıdaki dosyaları indirerek hazırlığımızı yapalım. Bu arada kusura bakmassanız siteye bundan sonraki eklemelerimde link kısaltma kullanacağım. Merak etmeyin fazla zamanınızı almaz sadece 5 saniyenizi ayırsanız yeterli. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.




Ctrl+N tuşları ile yeni bir çalışma ekranı açalım. Ölçülerini 1152x864 yapalım. Arkaplan görselimizi sürükleyerek çalışma ekranımıza bırakalım. Katmanlar penceresindeki arkaplan katmanımızın üzerine sağ tuş ile tıklayıp rasterize layer diyelim. Araç kutusundan horizontal type tool (T) u seçelim. Photoshop CS6nın kendisi ile birlikte gelen Myriad Pro yazı tipini seçelim ve büyük harflerle NOT yazalım.


Katmanlar penceresinden yazının katmanına sağ tuş ile tıklayıp rasterize layer diyelim. Araç kutusundan rectangular marquee tool (M) u seçip aşağıdaki gibi seçim yapalım ardından önplan rengimizi siyah yapalım, araç kutusundan paint bucked tool (G) u seçelim ve seçili kısıma tıklayarak siyaha boyayalım.


Ctrl basılı tutarken katmanlar penceresine gidip yaz katmanındaki küçük resime tıklayın ve yazının seçilmiş olduğunu görün. Şimdi Select>Modify>Expand a tıklayın ve açılan pencereye değer olarak 10px yazıp tamamlayın. Araç kutusundan paint bucked tool (G) u seçelim ve seçili kısıma birkaç kez tıklayarak siyaha boyayalım.


Şimdi yuvarlak kenar etkisi yaratmak için birkaç adım izleyelim. Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayalım değeri de 3px girip tamam diyelim.


Ctrl tuşuna basılı tutarken yazı katmanındaki küçük resime tıklayalım. Select>Refine Edge e tıklayalım ve açılan pencereye aşağıdaki ayarları girip tamam diyelim.


Shift+F5 tuşlarına basın açılan penceredeki ayarları aşağıdaki gibi yapıp tamam deyin.


Katmanlar penceresinin en altında bulunan küçük butonlardan add vector mask butonuna basarak köşe yuvarlatma işlemini tamamlamış olduk. Şimdi bu katmanı Ctrl+J tuşları ile 1 kere çoğaltalım, adını sayfa olarak değiştirelim ve sayfa deseni vermek için devam edelim. Sayfa katmanına sağ tuş ile tıklayıp blending option penceresini açın. Aşağıdaki adımları takip ederek verdiğim .PAT dosyasını açın ve ekleyip sonraki adımda gölge ekleyin.



Şimdi bu katmanı yine Ctrl+J tuşları ile çoğaltacağız ama her çoğalttığımız katmanı araç kutusundaki move tool (M) seçili iken yön tuşları ile aşağıdaki gibi ayarlayın.


Şimdi NOT katmanını bir kere çoğaltın ve adını kapak olarak değiştirip katman sırasını en üste çıkarın ve aşağıdaki gibi yerini ayarlayın.


Araç kutusundan rectangular marquee tool (M) u seçin ve aşağıdaki gibi bir seçim yapıp sağ tuş tıklayıp layer via cut a tıklayın.


Bu katmanın adını da kapak 2 olarak değiştirin. Şimdi bu katmana sağ tuş ile tıklayıp blending options a tıklayın ve açılan pencereden aşağıdaki adımları sırası ile uygulayın.




Şimdi indirdiğimiz deri desen klasöründeki webtreats_leather_patterns.pat dosyasını daha öncede gösterdiğim gibi ekleyin ve aşağıdaki gibi ayarlayın.


Kapak 2 katmanına sağ tuş ile tıklayın ve copy layer style ye tıklayın sonra da kapak katmanına sağ tuş ile tıklayıp paste layer style e tıklayın. Bu katmanın blending option özelliğini açın ve aşağıdaki işlemleri uygulayın. Siz istediğiniz rengi vermekte özgürsünüz...


Şimdi kapak ve kapak 2 katmanlarını katmanlar penceresinden Crtl tuşu basılı iken seçin ve Ctrl+J tuşu ile çoğaltın. Bu iki katmanı katmanlar penceresinden sürükleyerek arkaplan katmanının bi üstüne alın. NOT katmanını silebilirsiniz. Araç kutusundan brush tool (B) u seçtikten sonra aşağıdaki adımları uygulayarak dikişli fırça dosyasını yükleyiniz.


Shift+Ctrl+N tuşlarına basarak yeni bir katman oluşturun. Ctrl tuşu basılı iken kapak 2 katmanının küçük resimine tıklayın ve Select>Modify>Contract a tıklayıp değeri 20px girip tamamlayın. Araç kutusundan rectangular marquee tool (M) u seçin ve seçimin üzerine sağ tuş ile tıklayıp make work path a tıklayıp açılan penceredeki değeri 0,5 olarak ayarlayıp tamamlayın. Window>Paths a tıklayın açılan penceredeki katmana sağ tuş ile tıklayıp  stroke path tıklayın ve açılan pencereden brush u seçip tamamlayın. Şimdi katmanlar penceresine dönün ve oluşturduğumuz son katmanın blending options penceresini açıp aşağıdaki adımları sırası ile uygulayın.



Aynı işlemleri kapak katmanı içinde uygulayalım ve aşağıdaki görüntüyü elde edelim.


Bu adımda da telli defter için tel deliklerini yapacağız. Ön plan rengimizi beyaz yapalım. Araç kutusundan ellipse tool (U) u seçip 70x70 px büyüklüğünde bir daire oluşturalım.


Katmanlar penceresine dönelim ve adını daire olarak değiştirelim. Daire katmanına sağ tuş ile tıklayıp rasterize layer diyelim. Ctrl tuşu basılı iken daire katmanının küçük resimine tıklayalım ve Select>Modify>Contract a tıklayıp değeri 10px girip tamam deyin sonra da del tuşuna basıp seçili kısımı silin. Şimdi daire katmanının blending option penceresini açın ve aşağıdaki ayarları sırasıyla yapın.




Şimdi bu katmanı 3 kere çoğaltıp aşağıdaki gibi move tool (V) ile yerleştirin. Hizayı şaşırmamak için Shift tuşu basılı iken sürükleyin.


Eveeet geldi süslemelere yukarıda verdiğim linklerden süslemeleri indirip kafanıza göre süsleyin ve en yukarıda gözüken görsel gibi yapmaya çalışın, bunu move tool (V) ile taşıyıp boyutlandırarak yerlerine yerleştirin.

Dersimiz burada bitmiştir arkadaşlar, hepinize okuduğunuz, takip ettiğiniz, sabrettiğiniz için teşekkür ederim. Aşağıdan çalışmamızın PSD dosyasını indirerek inceleyebilirsiniz. Buda bizim farkımız olsun...





Yorumlar